Ljuddämpning & Matta för Padelhall

Padel är på stark frammarsch i Sverige och nya padelhallar invigs, byggs och planeras varje vecka. I och med det ökar också konkurrensen och det är viktigt att just er padelhall kan erbjuda en kvalitativ och genomarbetad produkt i alla detaljer. Bra banor, rätt ljus och en ombonad miljö där ljudkvalitén står i fokus med tyger och matta.

Vi på Mässupport i Sverige har under flera decennier arbetat med mässor och event där bland annat ljudmiljö och upplevelse är viktiga delar. Steget var därför naturligt för oss att erbjuda våra tjänster och vårt kunnande även till padelhallar.

Vår styrka ligger i att projektleda, montera och hjälpa dig som kund att investera i rätt lösningar sett till budget, behov och lokal. Vi finns med dig från start till färdigt resultat och tillhandahåller produkter till grossistpriser utan mellanhänder. Önskar du hjälp med klippning, sömnad eller inskärning i golvmatta av exempelvis bannummer erbjuder vi självklart även det. Inget projekt är för stort eller för litet för oss oavsett var i Sverige banan ligger. Vi hjälper dig som bygger en ny lokal men också dig som har en befintlig padelhall och som behöver förbättra akustiken och besökarnas upplevelse.

En padelhall med matta och tyger för bättre akustik

 

Varför behöver en paddelhall dämpad ljudmiljö?

När allt fler padelhallar byggs och konkurrensen ökar är det allt viktigare att erbjuda en kvalitativ och genomarbetad produkt i sin helhet. Utan ljuddämpande material blir akustiken i din lokal lätt en skränig plåtburk där ljudet kastas fram och tillbaka och skapar en obehaglig miljö för dina gäster. Något som förstärks av att vi i Sverige mestadels spelar inomhus där fyra glasväggar på varje bana förstärker ljudet ytterligare. Padel är också en sport där hårda racketsmällar kombineras med rop och skrik mellan spelarna.
Ljudabsorberande tyger och nålfiltsmattor är några av de viktigaste faktorerna för att få en premiumkänsla vad gäller ljud och upplevelse. Tygklädda väggar innebär inte bara en behagligare känsla och bättre ljudupplevelse utan även minskade reflektioner för spelarna och att ljuset hamnar på rätt ställe, på banan.

 

Padelhall Tyg Oversikt

Översikts bild på padelhall med ljuddämpande tyg och matta

Padelhall Tyg Vid Golvet

Tyg och matta tillsammans för ljuddämping

Padelhall Tyg Pa Vag

Partier med höga tyder hjälper till att förbättra akustiken


Vi arbetar med kostnadseffektiva och ljuddämpande akustiktyger och nålfiltsmattor i olika tjocklekar och färger, framförallt för att dämpa ljud men också för att strategiskt stoppa bollar och skapa stilrena och behagliga miljöer utan blänk och glans.

Varför nålfiltsmatta som matta i padelhallen?

Att installera nålfiltsmatta i en padelhall är nästan ett måste om man vill få den där lilla extra känslan av kvalitet och top notch. Nålfiltsmattan har många fördelar som exempelvis när padelspelare går in och ut från banorna så tar de med sig grus ut i gångarna mellan padelbanorna. Vi har ett antal nålfiltsmattor som är lämpade för att fånga upp sanden. En viktig egenskap är att nålfiltsmattan klarar att samla sanden ner i mattan, det vill säga absorbera kornen så de inte lägger sig ovanpå. Kan mattan fånga upp sandkornen så blir städningen klart mindre och när nålfiltsmattan dammsugs så följer sanden med upp. Något som ger ett rent och fräscht utseende i alla lägen.

Akustiskt kommer nålfiltsmattan också förända hallen. Ljudet blir klart mjukare då mycket av diskantljuden absorberas och skapar trevligare ljud i padelarenan. Den tunna nålfiltsmattan kommer inte absorbera lågfrekventa ljud som basljud men eftersom det är få ljud i en padel som är låga kommer detta inte vara ett stort problem. Det är dock här som de ljudabsorberande textilierna kommer in och när hallen kompletteras med dessa har man en fullgod lösning. Stegljud, det vill säga ljud som kommer från skor, men även ljud från bollar som studsar i golvet kommer att reduceras.

Padelhall Matta

Padelhall med matta och tyg

Förutom de praktiska fördelarna med en nålfiltsmatta ger den en trevligare och mer ombonad känsla. En premium padelhall kräver en nålfiltsmatta med rätt kvalité som håller länge.

För mattan mellan banor och i allmänna utrymmen kan vi förutom nålfiltsmatta även erbjuda flertalet olika varianter såsom rutmatta och plastmatta som påminner om den som ligger på banorna. Ni kan också välja matta som man istället för att limma eller tejpa fyller med samma sand som ligger på banorna. Sanden som då dras ut från banorna när spelare går ut och in försvinner då ned i mattan.

 

Padelhall Bannummer

Utskurna bannummer i nålfiltsmattan

Vi hjälper dig!

Förutom akustiktyger och mattor kan vi också erbjuda nätlösningar för att hindra bollar att ta sig mellan banorna eller ut till allmänna utrymmen.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och genomgång av vad vi kan hjälpa dig med. Mejla oss på info@massupport.se eller ring 013-30 33 00.