Bygga en lyckad monter på mässa

Personal Thom Andersson Sv

Thom Andersson

thom@massupport.se

Mässmonter 2023

Fem framgångsrecept att lyckas med din monter på mässan 2023

En bra och synlig monter är en viktig faktor för att locka fler människor till ert företag på mässor och event. Här är några tips och tankar på hur du kan bygga en monter som ger fler besökare till just er monter.

När ni vill är på mässa så vill ni verkligen lyckas fullt ut och maximera effekten, denna mässa kan vara det som skiljer ett bra år från ett dåligt år. Hur ska vi då lyckas? Jo, vi har tagit fram 5 tips till dig att tänka på de mässor ni kommer befinna er på 2023.

Tips och tankar för mässor

  1. Ha en tydlig och lättförståelig inriktning: Se till att monterns utseende och innehåll passar in på mässans tema och fokus. Det ska vara lätt för besökaren att förstå vad ert företag erbjuder.

  2. Var visuellt tilltalande: Montern bör vara tilltalande för ögat och fånga besökarens intresse. Använd färgstarka och genomtänkta plakat och annat material som visar vad företaget gör.

  3. Erbjud aktiviteter och pröva-på-möjligheter: Ge besökaren möjlighet att interagera med produkterna och tjänsterna på ett meningsfullt sätt. Det kan vara en bra idé att ha en demo-station där besökaren kan pröva produkten eller varför inte en tävling om något?

  4. Var lättillgänglig och välkomnande: Se till att montern är lätt att navigera och att det finns plats för besökaren att stanna och prata med företagets representanter. Var också så välkomnande som möjligt och se till att personalen är trevlig och hjälpsam.

  5. Var unik: Försök att skilja er från andra företag och monterar på mässan genom att erbjuda något som ingen annan har. Det kan vara en speciell produkt, en innovativ tjänst eller något annat som sticker ut.

Genom att följa dessa tips kan du bygga en monter som attraherar fler besökare och hjälper dig att få ut mesta möjliga av din närvaro på mässor, event och expos runt omkring i Sverige.

 

Mässa Med Flertal Montrar

Fler artiklar

Lagret 220616 12

Är du vår nya stjärna?

Vi är inne i en mycket expansiv period och söker därför fler kollegor till vår verksamhet i Linköping.

Tältbygge Sommar 2022

Tips för att lyckas som en tältmontör

Tältbygge i Ljungby sommaren 2022

Massbyggnation Blogg

Utmaningar inom mässbyggnation

Det är ofta svårt att få ihop alla rörliga delar när man bygger en mässa. Vi på Mässupport delar med oss av några tips och saker man bör tänka på!

Many Transport Trucks Parked Service Station Sunset Ai Generative

Mässans logistik: En djupdykning i transport och utmaningar

När du går in genom entrén till en mässa och ser alla de imponerande montrarna, produktdemonstrationerna och människorna som myllrar omkring tänker du sannolikt sällan på all den planering, logistik och transport som ligger bakom för att få allt på plats.

Wooden Infinity Shape With Circular Business Economy Environment Icons White Background Future Sustainable Investment Growth Reduce Environmental Pollution Concept

Hållbarhet på mässor - Hur ditt företag kan bidra till en grönare framtid

I en värld där miljömedvetenhet blir allt viktigare, spelar även mässindustrin en kritisk roll. Att organisera och delta i mässor innebär ofta en omfattande användning av resurser - allt från material för montrar till energiförbrukning. Därför är det viktigt att alla tar ansvar och gör vad de kan för att effektivisera energiförbrukning och materialspill.